Over Ellen

Hallo! Ik ben Ellen Vanbuel, oprichtster van Balance in life, samenwonend en mama van 2 kinderen. De plek waar ik woon met mijn partner, dochter en zoon vormt voor mij de basis van waaruit ik leef en werk als talent- & changecoach en yoga docente.

Fijn om jou te ontmoeten! Het lijkt alsof we eenzelfde interesse hebben: balans in het leven. Ik geloof dat elke mens geboren wordt met een uniek potentieel en dat het de bedoeling is dat we dit voluit léven. Ik inspireer en help je om in contact te komen met je ongekende vermogens en dromen, meer te halen uit jezelf en op een duurzame manier datgene te realiseren dat echt past bij wie je bent zodat jij jouw uniek potentieel voluit kan léven. Hierdoor sta je in je kracht en ervaar je energie, balans en levensvreugde! En dáár wil ik jou bij helpen.

 

“Be yourself.  Everyone else is already taken.” Oscar Wilde

Het juist inzetten van talent en coaching was voor mij de rode draad doorheen mijn werk als leidinggevende van 2 reiskantoren. Omdat ik ervaren heb dat mensen prachtige zaken realiseren wanneer hun talenten juist worden ingezet, wanneer ze ondersteund worden door een coach én wanneer ze goed voor zichzelf zorgen, heb ik besloten om hiervan mijn job te maken.

Ik legde me zo’n 15 jaar heel intensief toe op yoga en relaxatie. Ik zie dit als Slow Travel. Op reis in jezelf, vertragen en verdieping zoeken van waaruit je in contact komt met jouw ritme, noden en behoeften. Hierdoor kom je te weten wanneer jij in jouw kracht staat en kan je vol vertrouwen naar buiten treden. Deze reizen bieden je mooie inzichten: hoe je balans kan integreren in je leven, hoe je soepel kan omgaan met veranderingen, hoe je zélf je energiepeil heel eenvoudig kan verhogen en je lichaamsprocessen kan beïnvloeden, hoe je rust kan ervaren in uitdagende omstandigheden.

 

“Your vision will become clear only when you look into your heart.
  Who looks inside, awakens.”  Carl Jung

Wat is coaching voor mij? Ik vergelijk het graag met het maken van een reis. Daar waar ik vroeger letterlijk de wereld introk en reizen maakte, wil ik met Balance in Life levensreizen ontwikkelen samen met jou: we bepalen samen de bestemming (strategie / visie / missie / doel / droom), we zien wat er in de reiskoffer past (reiskompas, kerntalenten, overtuigingen, waarden en normen) en we stippelen de route uit (tactiek en stappenplan). Onderweg laten we ons verrassen door talrijke mogelijkheden. We kijken vooral naar wat er ís, met een korte blik op het verleden (daar leren we immers uit) en gefocust op het heden en de toekomst. Op deze reis gebruiken we alle zintuigen en gaan we zowel denken, voelen als doen. Ik reik jou manieren aan om vanuit een ander perspectief te kijken en hecht belang aan duurzame lange termijn oplossingen en persoonlijke ontwikkeling.

 

Tijdens deze reizen draait het om jou. Vanaf de zijlijn geef ik je mijn volle aandacht en stel op tijd en stond de juiste vragen. Ik vertrouw erop dat jij alles hebt om de antwoorden binnenin jezelf te vinden. En met die antwoorden gaan we weer verder aan de slag. Hierdoor verkrijg je perspectief en inzicht, in wat jou drijft, wat voor jou belangrijk is en wat echt bij jou past, rekening houdend met het effect dat dit zal hebben op jouw omgeving. En dit alles binnen een kader van respect, integriteit en authenticiteit.

 

Deze activiteiten plaats ik graag onder de noemer
Balance in Life
. Want vanuit jouw uniek potentieel streven naar balans in je leven, vormt voor mij een belangrijke basis op weg naar welzijn. En dát is wat ik zoveel mogelijk mensen gun!

Veel liefs,
Ellen

 

Wil je je verder laten onderdompelen?

Een weg naar welzijn in je leven

Een weg naar welzijn op de werkvloer

Of liever wat meer info over mij?

Wat klanten vertellen

Relevante gevolgde opleidingen